Ge din Ikea soffa nytt liv med ett nytt sofföverdrag

 

En ny soffa är ofta en ganska stor investering. Kostar den mycket pengar så vill man att den ska hålla också. Allt beror på kvalitet. Vissa soffor kan hålla i evigheter utan att det ens blir någon åverkan på tyg, plymåer eller konstruktionen. Men, tygen som sitter på soffan kan bli sämre och den kan tappa hela sitt fina utseende. En dassig soffa kan förstöra ett bra inrett rum. Det är i många fall en samlingsplats för familj och vänner, känner man sig inte bekväm med sin soffa så måste man göra någonting åt det. Här kommer ett par bra tips på hur du kan ge din Ikea soffa nytt liv med ett nytt sofföverdrag.

 

Tänk på att vi har delat upp tipsen i två delar. Olika delar som passar olika plånböcker.

 

Det billigaste alternativet

 

Sofföverdragen är det absolut bästa sättet att liva upp en gammal och sliten soffa. Det är så enkelt, bara dra på överdraget och sedan är det klart! Det blir inte enklare än så. Om du har köpt din soffa på Ikea kan du leta efter ett passande sofföverdrag där. Annars finns det lite roligare överdrag att köpa här hos oss. Om du köper överdrag kan det kanske finnas utrymme till att slå till på två stycken. Det kan vara värt det om du skulle behöva byta ut sofföverdraget igen i framtiden.

 

Det dyrare alternativet

 

Innan Ikea sålde sofföverdrag och innan internet och ehandel var uppfunnet så var en tapetserare den enda som kunde rädda en sliten soffa. Det är en person som är specialiserad på att klä om möbler, bilar, sy båtkapell osv. Dit gick man för att få sin soffa omgjord. Men eftersom det är ett handarbete och sofföverdraget måste specialbeställas så kostar det betydligt mer. Tapetseraren gör inte ett sofföverdrag heller, han eller hon tar plymåerna i soffan och klär om dem samt rygg och armstöd. En tapetserare kan göra ett sofföverdrag men för att klä om soffan som förr i tiden så kostar det minst 6000-8000 kr, allt beroende på soffstorlek.

 

Sammanfattningsvis är det ett prisvärt alternativ att köpa ett överdrag till sin Ikea soffa. Har man inte råd med att klä om den eller köpa direkt från tapetseraren är det ett bra sätt att piffa upp den. Släng inte soffan det första ni gör, ge den en chans, läs igenom våra råd om att ge din Ikea soffa nytt liv med ett nytt sofföverdrag. Det är också ett mer miljövänligt alternativ eftersom ni väljer att återbruka den trasiga, eller dassiga soffan i stället för att bara kasta iväg den för att ge plats åt en ny.

Enligt EU direktiv informerar vi nu om att denna webbplats använder sig av kakor. Mer information.

Enligt EU direktiv informerar vi nu om att denna webbplats använder sig av kakor. Om du förstår och samtycker till detta så fortsätter du att använda siten eller klickar på "Jag förstår" Vi och våra samarbetspartners använder cookies för att förbättra användbarheten på våra webbplatser och göra våra tjänster mer relevanta för dig

Stäng